A fost Aprobată Eco-schema cu Privire la Pârloagă!

A fost Aprobată Eco-schema cu Privire la Pârloagă!
Cuprins

Comisia Europeană a aprobat propunerea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru aplicarea Eco-schemei PD-04 în anul 2024. Această propunere vizează adaptarea cerințelor generale ale eco-schemei la derogarea de la cerințele standardului GAEC 8, aplicabile pentru anul de cerere 2024.

Fermierii vor avea acum posibilitatea de a beneficia mai ușor de plata acordată prin eco-schemă și de a alege modalitatea în care să utilizeze cei 5% din terenul arabil destinat elementelor neproductive. 

Aceste modalități includ: zone și caracteristici neproductive, culturi fixatoare de azot și culturi secundare. Fermierii pot opta pentru aceste variante fără a fi obligați să respecte concomitent primele două condiții generale obligatorii.

De asemenea, propunerea MADR a fost acceptată și în ceea ce privește modificările la Regulamentul (UE) 2021/2115, care vizează rotația culturilor și utilizarea a 4% din suprafața terenului pentru pârloagă conform standardului GAEC 8. Aceste modificări vor fi incluse într-un Regulament de bază revizuit.

Pe site-ul nostru vei găsi zilnic de la ministerul agriculturii ultimele stiri actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.