A fost Emis Cod Galben pentru mai multe Zone ale Țării

A fost Emis Cod Galben pentru mai multe Zone ale Țării
Cuprins

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis o serie de avertizări de vreme severă pentru mai multe regiuni din România, inclusiv un Cod galben și un Cod portocaliu de intensificări ale vântului, care vor intra în vigoare începând de joi.

Sub incidența Codului galben, care va fi activ de joi, de la ora 10:00, până vineri, la ora 23:00, se vor afla sudul Banatului și al Transilvaniei, zona Carpaților Meridionali, precum și diverse alte regiuni din sudul, vestul, nord-vestul și centrul țării. „În intervalul menţionat, în sudul Banatului şi al Transilvaniei, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali vântul va avea intensificări, cu rafale de 55-65 km/h, şi temporar de peste 70-80 km/h”, au indicat reprezentanții ANM. În restul zonelor afectate, vitezele vântului vor varia în general între 45-55 km/h.

În plus, în noaptea de joi spre vineri, în Banat și sudul Crișanei se așteaptă averse moderate cantitativ (15-20 l/mp) și descărcări electrice. Județele aflate sub Cod galben includ Alba, Argeș, Brașov, Caraș-Severin, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Sibiu și Vâlcea.

O atenționare de Cod portocaliu de vânt puternic va fi, de asemenea, în vigoare în județul Caraș-Severin, de joi de la ora 21:00 până vineri la ora 12:00. Astfel, vântul va avea intensificări susținute în județul Caraș-Severin, de 80-85 km/h și temporar peste 90 km/h.

În ceea ce privește capitala, Bucureștiul se va confrunta cu vreme răcoroasă de joi, de la ora 10:00, până vineri, la ora 9:00. Cerul va fi predominant noros, cu o creștere a probabilității de precipitații slabe spre finalul intervalului menționat. Vântul va sufla moderat, cu viteze de 35-40 km/h, iar temperaturile se vor situa între 9 și 21 de grade Celsius. 

Condițiile meteo similare vor persista în zona capitalei și pe parcursul zilei de vineri, cu maxime prevăzute între 19 și 20 de grade.