A fost înregistrat Primul deces Uman din Lume cauzat de Gripa Aviară

gaini cu gripa aviara
Cuprins

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat miercuri primul caz de deces uman din cauza gripei aviare H5N2, în Mexic.

„Acesta este primul caz uman de infecție confirmat de laborator cu virusul gripal A(H5N2)”, a declarat organizația ONU într-un buletin epidemiologic.

Conform economica, tulpina H5N2 este diferită de H5N1, asociată cu actuala epidemie de la vacile din Statele Unite, unde au fost raportate trei cazuri la oameni.

Decedatul, un bărbat de 59 de ani, a murit pe 24 aprilie într-un institut specializat din capitala Mexicului, la câteva ore după ce a fost internat, conform sursei citate. Ministerul Sănătății din Mexic a confirmat că pacientul era de sex masculin.

Pacientul a prezentat simptome precum febră, dificultăți de respirație, diaree, greață și stare generală de rău începând cu 17 aprilie, a raportat OMS, care a fost notificată despre acest caz pe 23 mai.

OMS a precizat că persoana decedată nu a avut „niciun contact” cunoscut cu păsări de curte sau alte animale, dar suferea deja de multiple probleme de sănătate.