A fost Propusă o Schemă de Ajutor pentru Susținerea Producției de Cartofi!

A fost Propusă o Schemă de Ajutor pentru Susținerea Producției de Cartofi!
Cuprins

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a publicat în transparența decizională un proiect pentru aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de cartof de consum” pentru anul 2024. Proiectul vizează acordarea unui ajutor de minimis în valoare totală de 11.483.880 lei (echivalentul a maximum 2.309.010 euro) pentru sprijinirea producției de cartofi de consum.

Conform proiectului, beneficiarii vor putea primi un ajutor de minimis de maximum 200 euro/ha, proporțional cu suprafața efectiv cultivată, cu condiția ca aceștia să utilizeze o suprafață cultivată cu cartofi de consum de minimum 0,3 ha și să obțină o producție de minimum 15 tone/ha, din care să comercializeze cel puțin 6 tone/ha până la data de 18 noiembrie inclusiv a anului de cerere.

Beneficiarii pot fi producători agricoli persoane fizice, producători agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale, precum și producători agricoli societăți agricole și persoane juridice.

Cererile de înscriere în program vor putea fi depuse începând cu data intrării în vigoare a actului normativ și până cel târziu la data de 20 mai a anului de cerere inclusiv. Valorificarea producției trebuie să se realizeze până cel târziu la data de 18 noiembrie inclusiv a anului de cerere.

Documentele justificative necesare pentru înscrierea în Program includ copii ale rapoartelor fiscale de închidere zilnică, bonuri fiscale, facturi sau file din carnetul de comercializare până la data de 20 noiembrie inclusiv a anului de cerere.

Verificările în teren vor fi efectuate de către Direcțiile pentru Agricultură Județene și Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, cu cel puțin 10 zile înainte de recoltare, pe baza notificărilor primite de la solicitanții ajutorului de minimis. Mai multe detalii oferite de autorități poți accesa aici

Pe site-ul nostru vei găsi zilnic stiri din agricultura de azi, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.