A fost Publicat Raportul de Precipitații din Săptămâna Trecută!

A fost Publicat Raportul de Precipitații din Săptămâna Trecută!
Cuprins

În ultima săptămână, agricultura din diverse regiuni ale țării a fost influențată de cantități variate de precipitații, conform informațiilor prezentate de Daniel Alexandru, șeful laboratorului Agrometeorologie din cadrul ANM.

Îndeosebi în Muntenia, Moldova și local în Transilvania, s-au înregistrat cantități semnificative de precipitații, având un impact important asupra agriculturii. Repartiția pe regiuni a cantităților de precipitații în intervalul menționat a fost detaliată astfel:

– Muntenia: de la 4,6 l/mp în Câmpulung Muscel la 27,8 l/mp în Rm. Sărat.

– Transilvania: de la 0,0 l/mp în Turda și Huedin la 22,4 l/mp în Brașov.

– Moldova: de la 1,7 l/mp în Darabani la 20,8 l/mp în Iași.

– Dobrogea: de la 1,6 l/mp în Tulcea la 8,8 l/mp în Adamclisi.

– Oltenia: de la 0,4 l/mp în Drobeta Turnu Severin la 6,0 l/mp în Tg. Logrești.

– Banat: de la 0,1 l/mp în Timișoara la 3,8 l/mp în Moldova Veche.

– Crișana: de la 0,0 l/mp în Chișineu Criș la 2,8 l/mp în Ștei.

– Maramureș: de la 0,0 l/mp în Baia-Mare la 1,0 l/mp în Supuru de Jos.

Aceste cantități de precipitații au avut un efect variat asupra rezervelor de apă din sol, în funcție de regiune. În general, aprovizionarea cu apă pentru cultura grâului de toamnă a fost în limite satisfăcătoare până la apropiate de optim și izolat optime în unele zone. 

Totuși, deficite de umiditate în sol au fost înregistrate în anumite regiuni, cum ar fi nordul, centrul și estul Moldovei, centrul și estul Olteniei, sud-vestul și centrul Dobrogei, precum și în alte zone.

În urma acestor precipitații, rezerva de umiditate în sol la adâncimea de 0-100 cm s-a îmbunătățit local, în special în Moldova și Muntenia, acolo unde anterior se înregistrau deficite de umiditate în sol.

Pe site-ul nostru vei găsi zilnic ultimele stiri din agricultura actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.