AFIR finalizează Prima Etapă pentru Transformarea Liceelor Agricole în Centre de Excelență!

AFIR finalizează Prima Etapă pentru Transformarea Liceelor Agricole în Centre de Excelență!
Cuprins

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a încheiat cu succes prima etapă a procesului care va marca o revoluție în învățământul agricol din România. Prin publicarea Listei inițiale a proiectelor admise și respinse în urma evaluării eligibilității solicitanților și a proiectelor pentru apelul de cerere de proiecte prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) „Îmbunătățirea infrastructurii liceelor cu profil agricol”, AFIR a făcut un pas important către modernizarea infrastructurii învățământului agricol.

Din cele 76 de proiecte depuse, 62 au fost declarate eligibile după o evaluare riguroasă, evidențiind interesul și angajamentul pentru îmbunătățirea acestui sector vital al educației. Cu toate acestea, 14 proiecte au fost considerate neeligibile, subliniind necesitatea unei planificări și a unei pregătiri atente a cererilor de finanțare.

Pentru a menține transparența și corectitudinea procesului, AFIR a acordat solicitanților două zile lucrătoare pentru depunerea contestațiilor, după primirea grilei anonimizate transmise de Centrele Regionale al AFIR.

Cu o alocare financiară generoasă de 43 de milioane de euro din PNRR, acest efort va susține transformarea liceelor cu profil preponderent agricol în instituții eficiente, pregătind specialiști adaptați rigorilor tehnologiilor moderne. Fiecare proiect poate beneficia de o finanțare maximă de 650.000 de euro, acoperind 100% din cheltuielile eligibile.

Lista proiectelor admise și respinse pentru finanțarea liceelor agricole este disponibilă pe pagina de internet www.afir.ro, la secțiunea Rapoarte, accesând link-ul Evaluare – NOUL Portal AFIR – informații PS PAC, depunere Online.

Pe site-ul nostru vei găsi zilnic stiri din agricultura de ultima ora actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.