Ajutor din Fonduri Europene pentru Tineri!

Ajutor din Fonduri Europene pentru Tineri!
Cuprins

România se angajează să devină o țară europeană în care fiecare tânăr să aibă o șansă în viață prin dezvoltarea abilităților profesionale. În acest sens, în Giurgiu se va construi un campus dual liceal și universitar, cu fonduri de la Uniunea Europeană. Contractul a fost semnat de Dumitru Beianu, președintele CJ Giurgiu, și Ligia Deca, ministra liberală a educației.

Acest campus va fi un loc în care tinerii din Giurgiu, Călărăși și Teleorman vor putea învăța meserii solicitate pe piața muncii. Scopul este de a spori șansele lor de angajare și de a obține salarii bune. Proiectul, în valoare de 23 de milioane de euro, va fi finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Este un proiect de suflet pentru care m-am luptat, alături de echipa PNL din administrația locală, fiind destinat unei regiuni unde numeroși adolescenți și tineri părăsesc timpuriu școala și își reduc dramatic șansele de reușită în viață”, a declarat președintele CJ Giurgiu.

Campusul va fi dotat cu 11 laboratoare digitalizate și va oferi facilități precum cămine și cantină. Acest proiect are un impact semnificativ asupra regiunii, oferind tinerilor șansa de a se dezvolta și de a rămâne cât mai aproape de casă. Investitorii sunt așteptați să vină în Giurgiu, Călărași sau Teleorman, având în vedere prezența muncitorilor calificați și a infrastructurii moderne.

Proiectul a fost posibil prin eforturile susținute ale colegilor liberali din CJ Giurgiu, care au colaborat cu Universitatea Politehnica din București și cu județele Teleorman și Călărași. În opinia președintelui CJ Giurgiu, implicarea în astfel de proiecte este esențială pentru schimbarea în bine a vieții oamenilor. „Fiecare tânăr care va ieși din acest campus cu șanse sporite la o viață mai bună îmi va demonstra că a meritat să facem aceste eforturi,” a subliniat el.

Pe site-ul nostru vei găsi zilnic stiri agricole actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.