Anunț Important pentru Fermieri: Modificările din Ferme Trebuie Raportate la APIA în termen de 10 Zile!

ferma
Cuprins

Fermierii și crescătorii de animale sunt avertizați să anunțe orice schimbare survenită în fermele lor la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) într-un termen de 10 zile. Respectarea acestui interval este esențială pentru garantarea primirii subvențiilor agricole cuvenite, conform declarațiilor Veronica Topor, directorul executiv APIA Hunedoara.

Directorul executiv APIA a subliniat importanța unei colaborări strânse între fermieri și inspectorii APIA pentru asigurarea unei poziționări corecte a parcelelor și corectitudinii datelor și informațiilor.

„Chiar ne dorim să existe o colaborare mult mai intensă între fermieri și inspectorul de la APIA, pentru că, dacă noi avem informații mai multe și poziționarea va fi mult mai corectă și dacă schimbă cultura, în termen de 10 zile să vină să ne anunțe. 

Dacă i se întâmplă un eveniment în exploatație pe partea zootehnică, să vină să ne anunțe cu acele formulare de la medicul veterinar. Pentru că așa, dacă comunicăm, fermierii nu vor avea nicio problemă,” a explicat Veronica Topor.

Aceasta a subliniat că această măsură are un impact direct asupra primirii subvențiilor de la Uniunea Europeană și că este crucială pentru evitarea sancțiunilor. „Ne dorim ca fermierii să nu fie sancționați, pentru că e păcat de munca lor și, totodată, de munca noastră, pentru că nu e normal să plătim un fermier care nu poate să facă dovada unei utilizări sau că terenul lui nu este curățat sau lucrat sau puse culturile pe care el le declară. Vorbim de banii de la Uniunea Europeană,” a adăugat directorul executiv APIA Hunedoara într-un interviu acordat televiziunii locale Info HD.

Pe site-ul nostru vei găsi zilnic stiri agricole actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.