APIA a Deblocat Plățile pentru Fermieri!

APIA a Deblocat Plățile pentru Fermieri!
Cuprins

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a autorizat suma totală de aproximativ 1,5 miliarde de lei pentru fermierii români. Aceste plăți cuprind intervenții de plăți directe, ajutoare naționale tranzitorii în sectoarele vegetal și zootehnic, precum și măsuri de dezvoltare rurală.

Astfel, sectoarele vegetal și zootehnic beneficiază de sume semnificative, cu 528.160.723,12 lei pentru fermierii din terenurile arabile și 964.245.374,84 lei pentru cei implicați în creșterea animalelor. Plățile pentru sectorul vegetal includ sprijin pentru practici benefice pentru mediu, ecoschema PD 04, măsuri de dezvoltare rurală și suport pentru agricultura ecologică.

În cadrul sectorului zootehnic, fermierii primesc sprijin cuplat pe venit pentru vacile de lapte, carne de vită, ovine și caprine, consolidând astfel eforturile lor în aceste domenii specifice.

Florin Barbu, ministrul agriculturii, a exprimat recunoștința sa față de echipa APIA pentru mobilizarea și deblocarea procesului de autorizare la plată. Prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook, ministrul a subliniat că fermierii sunt o prioritate și că întregul Minister al Agriculturii lucrează în beneficiul lor.

Pe site-ul nostru vei găsi zilnic stiri agricole actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.