APIA a început Plățile Pentru Ajutorul de Stat din Sectorul Creșterii Animalelor!

APIA a început Plățile Pentru Ajutorul de Stat din Sectorul Creșterii Animalelor!
Cuprins

Directorul General al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, domnul Cornel Constantin Turcescu, a anunțat că instituția a început efectuarea plăților pentru ajutorul de stat în sectorul creșterii animalelor, conform cererilor de plată depuse pentru serviciile prestate în lunile septembrie/trimestrul III (diferență) și octombrie, noiembrie, decembrie/trimestrul IV ale anului 2023.

Conform comunicatului publicat de instituție, suma totală autorizată pentru plată este de 13.650.008,68 lei. Aceste fonduri sunt acordate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență nr. 61/2023 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor.

Plățile sunt destinate solicitanților care au accesat această formă de ajutor de stat în conformitate cu legislația în vigoare, iar APIA urmărește să asigure distribuirea fondurilor într-un mod eficient și transparent, în sprijinul sectorului agricol al țării.

Pe site-ul nostru vei găsi zilnic stiri despre subventii in agricultura actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.