APIA anunță lansarea Campaniei de Primire a Cererilor de Plată pentru 2024!

APIA anunță lansarea Campaniei de Primire a Cererilor de Plată pentru 2024!
Cuprins

APIA anunță că în aproximativ două săptămâni va începe Campania de primire a Cererilor de Plată pentru anul 2024. Această veste vine în contextul modificărilor în legislația europeană, mai precis aprobării Regulamentului (UE) nr. 2115/2021, care va deveni opozabil României.

În așteptarea derogărilor privind condiționalitatea pentru GAEC 7 și GAEC 8 din partea Comisiei Europene, procesul de depunere a cererilor de plată va fi posibil după armonizarea legislației naționale cu prevederile europene. 

Cu toate acestea, pentru a veni în sprijinul fermierilor, APIA a lansat aplicația IPA ONLINE, unde aceștia pot efectua modificări și actualizări ale cererilor depuse pentru sectorul vegetal, fără a putea închide sau aproba cererile până la stabilirea datelor concrete de începere a Campaniei 2024.

Directorul General al APIA, Cornel Turcescu, a subliniat că decalarea termenului de depunere nu va afecta Campania de plăți în avans pentru anul de cerere în curs, care va începe la data de 16 octombrie 2024. Astfel, fermierii sunt încurajați să utilizeze această perioadă pentru a se pregăti în vederea depunerii cererilor și pentru a beneficia de sprijinul oferit de APIA.

Pe site-ul nostru vei găsi zilnic stiri din agricultura actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.