APIA Autorizează Plăți pentru Fermierii Români!

APIA Autorizează Plăți pentru Fermierii Români!
Cuprins

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură anunță că procesul de autorizare la plată pentru fermierii din România se desfășoară într-un ritm susținut. În perioada cuprinsă între 16 octombrie 2023 și 11 ianuarie 2024, suma totală autorizată la plată a atins impresionanta cifră de 1,66 miliarde de euro.

Din această sumă, 1,50 miliarde de euro reprezintă fonduri europene și naționale, destinate sprijinirii a 714.041 de fermieri care au depus cereri de plată în cadrul Campaniei din 2023. Distribuite pe sursele de finanțare, sumele sunt repartizate astfel:

– 1,16 miliarde euro din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA);

– 254,52 milioane de euro din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) și cofinanțare națională;

– 86,20 milioane de euro din Fondul European pentru Investiții în Agricultură (EURI).

De asemenea, s-au autorizat 156,80 milioane de euro pentru intervenții asociate măsurilor de piață, comerț exterior, promovarea produselor agricole din FEGA și ajutoare de stat din bugetul național.

APIA aduce la cunoștința fermierilor că procesul de plată respectă normele legale în vigoare și impune parcurgerea tuturor etapelor procedurale obligatorii, incluzând verificări și controale administrative, clasice și de teren.

Într-un mesaj adresat fermierilor români, APIA transmite încredere în instituție și mulțumește pentru sprijinul constant în fața provocărilor generate de schimbările din Planul Național Strategic pentru perioada 2023-2027.

APIA asigură fermierii că depune toate eforturile pentru finalizarea integrală a plăților până la data de 30 iunie 2024, conform prevederilor comunitare în vigoare. Echipa APIA subliniază că performanța sa se datorează multor ore de muncă, perseverenței și colaborării eficiente cu toate instituțiile implicate în proces.

Pe site-ul nostru vei găsi zilnic stiri agricole actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.