APIA eliberează Adeverințe pentru accesarea Creditelor Agricole!

APIA eliberează Adeverințe pentru accesarea Creditelor Agricole!
Cuprins

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a anunțat că, începând cu data de 3 aprilie 2024, va elibera adeverințe pentru beneficiarii DR 06 – Bunăstarea animalelor:

  • pachetul a) porcine 
  • pachetul b) păsări. 

Aceste documente sunt necesare pentru fermierii care intenționează să acceseze credite în vederea finanțării activităților curente, de la instituțiile bancare și nebancare care au încheiat convenții pentru anul de angajament 2024.

În ce condiții se eliberează adeverința?

Conform acestor convenții, la cererea scrisă a fermierului, APIA va emite o adeverință care confirmă depunerea cererii de plată pentru DR 06 – Bunăstarea animalelor, pentru anul 2024, precum și valoarea de 85% din suma solicitată în cererea de plată aferentă. Valoarea creditului va fi de până la 90% din suma înscrisă în această adeverință.

Pentru a sprijini accesul fermierilor la finanțare, Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA (FGCR) și Fondul Național de Garantare a Creditului pentru întreprinderi Mici și Mijlocii IFN – SA (FNGCIMM) vor garanta maxim 80% din valoarea fiecărui credit acordat de bănci fermierilor.

Dobânda aferentă creditelor va fi de RON-ROBOR 6M + maxim 2%. APIA subliniază importanța ca fermierii să analizeze cu atenție costurile și comisioanele practicate de instituțiile finanțatoare, pentru a alege soluțiile de finanțare care se potrivesc cel mai bine nevoilor lor.

Sursa: Revista Ferma

Pe site-ul nostru vei găsi stiri de la apia actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.