APIA lansează Sesiunea de Depunere a Cererilor pentru Sprijinul în Agricultură și Conservarea Pădurilor!

APIA lansează Sesiunea de Depunere a Cererilor pentru Sprijinul în Agricultură și Conservarea Pădurilor!
Cuprins

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură anunță că potențialii beneficiari sunt invitați să depună Cereri de plată pentru anul 2024 în perioada 17 aprilie – 26 iunie 2024. Această perioadă acoperă sesiunea 3/2020, anul 5 de angajament, și sesiunea 4/2021, anul 4 de angajament pentru schema de ajutor de stat „Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor” în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

Ce trebuie să facă potențialii beneficiari?

Pentru a beneficia de sprijinul acordat în cadrul acestei scheme, solicitantul trebuie să completeze o cerere de plată conform instrucțiunilor furnizate de APIA. Cererea poate fi depusă online, prin aplicația electronică M15 disponibilă pe site-ul APIA, sau în format tipărit și semnat, împreună cu documentele necesare, la sediul APIA din județul de domiciliu sau la Centrul Municipiului Bucureşti al APIA. În situații excepționale, cererea poate fi depusă doar pe suport de hârtie.

Modificările cererilor de plată pot fi înregistrate la APIA până la data de 11 iulie 2024. 

Ce vizează această schemă?

Schema de ajutor de stat vizează compensarea pierderilor de venit și a costurilor suplimentare suportate de beneficiari în urma implementării pachetelor 1 și 2 ale schemei.

Pachetul 1 constă în asigurarea zonelor de liniște, pentru care beneficiarul primește 38 euro/an/ha, iar Pachetul 2 implică utilizarea atelajelor la colectarea lemnului din rărituri, pentru care se acordă 137 euro/an/ha. Pentru a accesa Pachetul 2, beneficiarii trebuie să aibă activat și Pachetul 1.

Sprijinul financiar, nerambursabil, acordat în cadrul schemei este de 100%, iar pentru suprafețe mai mari de 500 ha se aplică o degresivitate a sprijinului financiar, ajustând nivelul plăților.

Pentru informații suplimentare privind accesarea schemei de ajutor de stat, beneficiarii sunt îndrumați să consulte Centrele APIA sau să acceseze site-ul oficial al APIA, www.apia.org.ro.

Pe site-ul nostru vei găsi stiri de la apia actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.