Astăzi se Așteaptă Precipitații Abundente în Multe Regiuni ale Țării!

Astăzi se Așteaptă Precipitații Abundente în Multe Regiuni ale Țării!
Cuprins

Fermierii primesc vești încurajatoare, întrucât un sistem frontal precipitabil va aduce ploi moderate și local abundente în majoritatea regiunilor, contribuind astfel la reducerea deficitului de apă din sol. Conform meteorologilor, acest sistem se va deplasa pe o traiectorie de la sud-vest către nord-est, afectând multiple zone ale țării începând cu data de 21 aprilie 2024, ora 16:00, până la 22 aprilie 2024, ora 15:00.

Se estimează că precipitațiile vor varia cantitativ, cu intensități moderate între 10 și 25 de litri pe metru pătrat și local, mai ales în Muntenia, Dobrogea, Oltenia, sudul Moldovei, sud-vestul și vestul Transilvaniei, se vor înregistra acumulări care pot depăși 25 de litri pe metru pătrat. În aceste zone, cele mai mari cantități de apă, cuprinse între 15 și 25 de litri pe metru pătrat, vor favoriza refacerea umidității terenurilor agricole.

Pe de altă parte, în Banat, Crișana, estul Transilvaniei, centrul și sudul Maramureșului, vestul și centrul Moldovei, precipitațiile vor fi mai slabe. Totuși, local, în sudul țării, vestul Transilvaniei și Crișana, meteorologii anticipează averse ce pot fi însoțite de descărcări electrice, în special în cursul după-amiezii de astăzi.

Iarna își face simțită prezența în zonele montane, unde sunt prognozate ninsori sau lapovițe. Pe crestele Carpaților Meridionali și Orientali se așteaptă depuneri de zăpadă noi, mai consistente, între 5 și 15 centimetri, în special la altitudini de peste 2000 de metri.

Aceste precipitații sunt esențiale pentru îmbunătățirea condițiilor de umiditate din sol și pentru agricultură, mai ales după perioadele prelungite de secetă. 

Pe site-ul nostru vei găsi zilnic stiri agricole actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.