Astăzi se dă Startul unei Noi Tranșe de Subvenții!

Astăzi se dă Startul unei Noi Tranșe de Subvenții!
Cuprins

O nouă tranșă de subvenții APIA va fi acordată fermierilor în această săptămână. Potrivit declarațiilor Ministrului Agriculturii, Florin Barbu, suma de aproximativ 770 de milioane de lei a fost aprobată pentru aceste plăți, iar autorizările la plată vor începe începând de astăzi.

Într-un interviu recent acordat emisiunii „Agricultura la Raport”, ministrul Barbu a confirmat finalizarea autorizărilor pentru această tranșă, menționând că plățile vor fi efectuate în cursul săptămânii viitoare. Acest sprijin financiar vine într-un moment crucial, întrucât sectorul agricol se confruntă cu numeroase provocări.

Subvențiile APIA au fost subiectul unor dezbateri intense în trecut, iar această inițiativă vine ca un răspuns ferm la nevoile fermierilor. De asemenea, ministrul a subliniat importanța eco-schema PD 04, care încurajează practici agricole sustenabile în conformitate cu standardele europene, oferind fermierilor opțiuni variate pentru îmbunătățirea mediului înconjurător.

Mai multe detalii privind condițiile de eligibilitate pentru primirea acestor subvenții poți găsi aici

Pe site-ul nostru vei găsi stiri despre subventii in agricultura actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.