Au fost Purtate Noi Discuții cu Cancelarul Austriei privind Intrarea în Spațiul Schengen!

Au fost Purtate Noi Discuții cu Cancelarul Austriei privind Intrarea în Spațiul Schengen!
Cuprins

Președintele României, Klaus Iohannis, și cancelarul Austriei, Karl Nehammer, au discutat în cadrul unei întâlniri la București despre aderarea deplină a României la spațiul Schengen. În contextul congresului Partidului Popular European (PPE), desfășurat la Romexpo în perioada 6-7 martie, cele două țări au abordat subiectul cu atenție, având în vedere poziția anterioară a Austriei, care a fost singurul oponent al aderării României la Schengen, acceptând doar opțiunea „Air Schengen”.

Președintele Klaus Iohannis a exprimat încrederea că procesul de aderare la Schengen va continua până la atingerea obiectivului final, subliniind importanța unității, puterii și prosperității Uniunii Europene în beneficiul cetățenilor. Cu toate acestea, cancelarul Karl Nehammer a reiterat opoziția Austriei față de extinderea rapidă a spațiului Schengen, menționând că sistemul nu funcționează în prezent și nu poate fi extins.

La congresul PPE, Karl Nehammer a abordat din nou tema migrației, subliniind că partidele se radicalizează în cadrul Uniunii Europene. Partidul Popular European a adoptat un manifest care susține aderarea deplină a Bulgariei și României la Schengen, pledând pentru eliminarea controalelor și consolidarea protecției frontierelor externe ale UE pentru a asigura un spațiu Schengen sigur și complet.

Tot în cadrul congresului, PPE a confirmat-o pe Ursula von der Leyen drept principalul candidat pentru alegerile europene, oferindu-i astfel sprijinul pentru un al doilea mandat în funcția de președinte al Comisiei Europene.

Pe site-ul nostru vei găsi zilnic stiri din agricultura actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.