Averse puternice Azi în Dobrogea și Muntenia!

Averse puternice Azi în Dobrogea și Muntenia!
Cuprins

Meteorologii au emis un avertisment de vreme ploioasă pentru sud-estul României, valabil pentru după-amiaza zilei de joi, 2 mai 2024, începând cu ora 12:00 și până la ora 23:00. Se așteaptă averse în sudul Dobrogei și sud-estul Munteniei, unde cantitatea de precipitații va varia considerabil.

Conform prognozelor, județul Constanța va înregistra între 10 și 15 litri pe metru pătrat pe suprafețe largi, iar în extremitatea sudică a Dobrogei se pot acumula între 15 și 20 de litri pe metru pătrat în zone punctuale. În sud-estul și sudul județului Călărași, cantitățile de apă vor fi mai reduse, situate între 0 și 7 litri pe metru pătrat.

Aceștia anunță că precipitațiile se vor extinde spre regiunile sud-vestice spre sfârșitul nopții de 2 spre 3 mai 2024, iar în cursul zilei de vineri, 3 mai, ploile se vor intensifica și se vor concentra pe aceste regiuni, afectând și zone mai restrânse din sudul țării. O actualizare a prognozei meteo va fi disponibilă în curând pentru a reflecta ultimele evoluții.

Sursa: Alerte Meteo si Prognoze