Cel mai Puternic Tractor din Lume, Prezent la AgriPlanta!

Cel mai Puternic Tractor din Lume, Prezent la AgriPlanta!
Cuprins

Cel mai puternic tractor al companiei Case IH, modelul Quadtrac 715, a fost prezentat în premieră în România la târgul AgriPlanta RomAgroTec, desfășurat între 23 și 26 mai 2024 la Fundulea, județul Călărași.

Quadtrac 715 AFS Connect, tractorul de top al Case IH, este echipat cu un nou motor revoluționar – FPT Cursor 16L TST. Acest motor are o capacitate cilindrică cu 23% mai mare decât modelul anterior, Cursor 13L TST de pe Quadtrac 645, oferind o putere maximă de 778 cai putere la 1.900 rpm și un cuplu maxim de 3.255 Nm la doar 1.400 rpm. Sistemul de turbocompresie cu două trepte de răcire intermediară asigură un cuplu ridicat constant.

Tractorul este dotat cu noi unități de șenile grele, care sunt cu 305 mm mai lungi decât cele ale altor modele Quadtrac, extinzând contactul cu solul cu 6%. De asemenea, diametrul roții motoare a fost mărit cu 10 cm, permițând cuplarea a cinci pinteni simultan pentru a maximiza tracțiunea și stabilitatea.

Transmisia PowerDrive PowerShift Case IH cu management automat al productivității (APM) a fost recent introdusă pe linia Quadtrac, împreună cu pachetul tehnologic AFS Connect. Aceasta include componente principale îmbunătățite pentru o performanță superioară.

Cu rezervoare de tip „șa” mai largi, Quadtrac 715 poate stoca până la 1.968 de litri de motorină, cu 11% mai mult decât modelul Quadtrac 645, reducând frecvența opririlor pentru realimentare.

Puterea sa brută permite utilizarea implementelor de mari dimensiuni, iar tractorul poate fi echipat opțional cu un sistem de ridicare Cat IV spate, cu o capacitate de 10,1 tone.

Pompa hidraulică SmartTorque cu dublu flux oferă un debit de 216 l/min (sau opțional 428 l/min), alimentând până la opt supape hidraulice. Distribuitoarele auxiliare sunt susținute de această pompă hidraulică SmartTorque Twin-Flow.

Exteriorul tractorului se remarcă prin capota masivă a motorului, care se ridică acum cu 31% mai mult pentru a facilita întreținerea. Cabina reconfigurată dispune de un nou sistem de lumini de drum cu LED și lumini de lucru care generează 25.420 de lumeni, o îmbunătățire cu 11% față de modelele anterioare.

Pachetul de iluminare de nivel superior oferă o putere suplimentară de 45.600 de lumeni cu acoperire la 360 de grade. Cabina beneficiază de o vizibilitate îmbunătățită, un sistem de curățare simplificat al geamurilor și un nou ștergător frontal care mărește suprafața curățată. Un sistem de șine integrat în stâlpul din dreapta al cabinei permite atașarea facilă a monitorului și oferă spațiu pentru un al doilea terminal AFS Pro de 12 inch.

Un alt element important este sistemul de amortizare a vibrațiilor, compus din patru structuri flexibile, care asigură un confort sporit operatorului. Datorită tehnologiei telematice avansate Case IH – Advanced Farming Systems (AFS Connect), tractorul are costuri de operare reduse și oferă o precizie excelentă prin sistemul de autoghidare AFS AccuGuide, care utilizează semnalul RTK+ pentru o abatere maximă de doar 1 cm.

Tractorul poate întoarce automat la capătul fiecărui rând și transmite în timp real fermierului toate datele legate de progresul său.