Ultimul Apel din Partea celor de la APIA către Fermieri!

Ultimul Apel din Partea celor de la APIA către Fermieri!
Cuprins

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță că fermierii mai au timp până pe 7 iunie pentru a depune Cererile de Plată aferente Campaniei 2024.

„Asigurăm fermierii de tot sprijinul necesar pentru parcurgerea cu succes a etapelor necesare pentru accesarea intervențiilor aferente sectoarelor vegetal și zootehnic, precum și a schemelor de sprijin compensatoriu de mediu și climă în Campania 2024,” transmit reprezentanții APIA.

Cererile de plată trebuie depuse electronic, utilizând aplicația IPA-Online. Fermierii vor merge ulterior la sediile APIA pentru a semna cererile sau, în cazul în care folosesc semnătura electronică, vor anunța din timp funcționarul responsabil prin telefon sau e-mail.

APIA subliniază importanța verificării atente a informațiilor incluse în documentația depusă înainte de închiderea Cererii de Plată.

Fermierii care solicită plăți directe sau anuale prin intervenții, finanțate din fonduri europene, trebuie să respecte normele privind condiționalitatea pe întreaga exploatație agricolă pe tot parcursul anului, inclusiv pe terenurile neeligibile sau neutilizate pentru producție.