Fermierii au la Dispoziție mai puțin de O Lună pentru a Depune Cererile de Plată!

Fermierii au la Dispoziție mai puțin de O Lună pentru a Depune Cererile de Plată!
Cuprins

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează toți fermierii că termenul final pentru depunerea Cererilor de Plată pentru anul 2024 este stabilit pentru 7 iunie, inclusiv. Această dată este conformă cu prevederile recente ale Ordinului Ministrului Agriculturii nr. 127 din 3 aprilie 2024, care reglementează procedura de depunere a acestor cereri.

Important de menționat este că, spre deosebire de ani anteriori, în actuala campanie nu se vor aplica penalități pentru depunerile întârziate, însă nicio cerere nu va fi acceptată după data de 7 iunie. Fermierii sunt, de asemenea, obligați să informeze Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) despre orice modificare a informațiilor declarate, într-un termen de 15 zile de la efectuarea modificării.

Pentru solicitanții care includ în cererile lor și intervenții specifice sectorului zootehnic, procedura necesită o etapă inițială de consultare cu un responsabil APIA, urmată de completarea online a cererii pentru suprafețele cultivate.

De reținut este că, fermierii care nu îndeplinesc condițiile de activitate agricolă specificate nu vor fi eligibili pentru obținerea plăților pentru suprafețele sau animalele neconforme. De asemenea, toți beneficiarii de plăți directe sau anuale trebuie să adere strict la normele de condiționalitate aplicabile întregii exploatații agricole, pentru a beneficia de finanțare din fonduri europene și naționale.

Orice informații suplimentare pot fi obținute de la centrele locale APIA sau prin accesarea site-ului oficial al APIA.