Circulă un alt Caz de FAKE NEWS cu Privire la Importurile din Ucraina!

Circulă un alt Caz de FAKE NEWS cu Privire la Importurile din Ucraina!
Cuprins

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a venit în fața opiniei publice pentru a clarifica o serie de informații eronate legate de importurile de cereale din Ucraina. Prin intermediul unui comunicat oficial, ministrul a subliniat că România nu a importat un milion de tone de grâu din Ucraina, contrar informațiilor false care circulau în mediul online. Este important de menționat că România nu a efectuat importuri de cereale din Ucraina destinate consumului uman sau pentru furajare începând cu data de 1 iulie 2023 și până în prezent.

De asemenea, Ministerul Agriculturii a precizat că nu au fost eliberate licențe de import pentru cereale sau alte produse provenite din Ucraina care necesită astfel de documente. Ministrul Barbu a atras atenția că informațiile vehiculate în spațiul public despre importul masiv de cereale din Ucraina sunt complet false și reprezintă doar un caz de fake news.

Potrivit declarațiilor oficiale, importurile de cereale din Ucraina care au avut loc în primele luni ale anului 2023 au fost efectuate în conformitate cu contractele încheiate înainte de data de 2 mai 2023 sau înainte de intrarea în vigoare a interdicțiilor. Ministrul a recunoscut îngrijorările fermierilor români cu privire la importurile ieftine din Ucraina și a subliniat sensibilitatea acestui subiect.

Pentru a liniști opinia publică și pentru a clarifica situația, ministrul Barbu a anunțat că vor fi făcute publice datele colectate de la Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) și Autoritatea Vamală Română cu privire la importurile de cereale din Ucraina, inclusiv grâu, porumb și floarea soarelui, destinate atât consumului uman, cât și pentru furajare. Această măsură este menită să elimine orice interpretări greșite și să ofere o transparență totală în ceea ce privește cantitățile de cereale importate de România.

CFHbBEaCtnPakAd4kwNgZizag56UN -