Cod Galben și Cod Portocaliu în Aproape toată Țara până Mâine!

Cod Galben și Cod Portocaliu în Aproape toată Țara până Mâine!
Cuprins

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi două avertizări meteorologice de tip Cod Galben și Cod Portocaliu pentru instabilitate atmosferică accentuată, valabile începând de pe 3 iunie, ora 12:00, până pe 4 iunie, ora 03:00.

Cod Galben: 3 iunie, ora 12:00 – 4 iunie, ora 03:00

În perioada menționată, majoritatea regiunilor din țară vor fi afectate de perioade de instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, iar pe arii restrânse vor apărea vijelii și grindină. Cantitățile de apă acumulate vor fi de 20-25 l/mp, iar izolat pot depăși 30-40 l/mp.

În plus, astfel de fenomene se vor manifesta pe arii restrânse și în extremitatea estică a țării.

image -

Cod Portocaliu: 3 iunie, ora 15:00 – 4 iunie, ora 03:00

Regiunile Banat, Crișana, cea mai mare parte a Transilvaniei și Olteniei, precum și nord-vestul Munteniei vor fi sub incidența unui Cod Portocaliu. 

Aici sunt așteptate intensificări ale vântului cu rafale de 60-80 km/h, vijelii, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, averse torențiale și frecvente descărcări electrice. 

În intervale scurte de timp, de 1-3 ore, sau prin acumulare, cantitățile de apă pot ajunge la 30-40 l/mp, iar izolat, peste 50-60 l/mp.