Condițiile de Comercializare a Cărnii de Miel în Județul Hunedoara!

Condițiile de Comercializare a Cărnii de Miel în Județul Hunedoara!
Cuprins

În contextul apropierii Sărbătorilor Pascale și pentru a preveni riscurile pentru sănătatea publică asociate cu producția, prelucrarea, depozitarea, transportul și comercializarea produselor alimentare în condiții neadecvate, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Hunedoara a anunțat o intensificare a controalelor oficiale în perioada 27 martie – 3 mai 2024.

Recomandările DSVSA Hunedoara vizează în special sacrificarea mieilor destinați comercializării. Aceștia ar trebui sacrificați doar în abatoarele autorizate sanitar veterinar, cum ar fi SC Barbarul SRL din Nojag și SC Ferma Poienița SRL din Brad. Pentru cei destinați consumului familial, există posibilitatea sacrificării în spații temporare amenajate în mod legal, între 29 aprilie și 3 mai 2024, cu respectarea strictă a normelor de igienă și siguranță alimentară.

În plus, au fost depuse cereri pentru avizarea și funcționarea mai multor centre temporare de sacrificare în municipiile Hunedoara, Petroșani și Orăștie, precum și în localitatea Pricaz. Este important de menționat că animalele admise la sacrificare trebuie să fie identificate conform legislației în vigoare și să provină din surse sigure, fără boli transmisibile.

Carnea obținută va fi comercializată direct consumatorilor și va fi identificabilă printr-o marcă de sănătate specifică, garantând astfel originea și calitatea acesteia. Centrele vor opera doar între 29 aprilie și 3 mai, de la 07:00 la 17:00.

În ceea ce privește comercializarea cărnii de miel rezultate din aceste centre temporare, aceasta este restricționată exclusiv către consumatorii finali și nu către alte unități din domeniul alimentar înregistrate sau autorizate sanitar veterinar. Carnea va fi marcată corespunzător și va fi supusă unor verificări riguroase pentru a asigura calitatea și siguranța alimentară.

Pentru a asigura respectarea acestor reguli și pentru a sesiza eventuale abateri, consumatorii sunt încurajați să contacteze autoritățile competente la numărul de telefon 0254221145 sau să se adreseze Circumscripțiilor Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, unde va fi afișat un program detaliat al funcționării și persoanele de contact responsabile.