Comisia Europeană a Aprobat un alt Ajutor pentru Fermieri!

Comisia Europeană a Aprobat un alt Ajutor pentru Fermieri!
Cuprins

Comisia Europeană a aprobat reintroducerea schemei românești de aproximativ 2,5 miliarde de euro (12,5 miliarde de lei) pentru sprijinirea companiilor în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei. Această schemă, care a fost reintrodusă în conformitate cu Cadrul temporar de criză și tranziție pentru ajutor de stat, are ca scop furnizarea de ajutor sub formă de garanții și subvenții directe pentru a asigura lichiditatea companiilor afectate de tulburările economice provocate de conflictul în curs.

Inițial aprobată la 9 septembrie 2022 și reintrodusă prima dată la 26 ianuarie 2023, schema a expirat la 31 decembrie 2023, fiind acum reintrodusă pentru a continua sprijinul vital pentru întreprinderile afectate. Ajutorul acordat va respecta limitele impuse, cu sume de până la 280.000 EUR per companie activă în sectorul agricol, 335.000 EUR per companie activă în sectoarele de pescuit și acvacultură, și 2,25 milioane EUR per companie activă în toate celelalte sectoare. Aceste ajutoare vor fi acordate până la 30 iunie 2024.

Comisia Europeană a concluzionat că schema românească reintrodusă este necesară și proporțională pentru a aborda perturbările economice grave în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina. Decizia a fost luată în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) (b) TFUE și condițiile stabilite în cadrul temporar pentru criză și tranziție.

Mai multe detalii despre această schemă și alte acțiuni întreprinse de Comisie pentru a aborda impactul economic al conflictului dintre Rusia și Ucraina pot fi găsite pe site-ul Comisiei. Versiunea neconfidențială a deciziei va fi disponibilă în Registrul ajutoarelor de stat cu numărul SA.113044, odată ce orice problemele de confidențialitate au fost soluționate.

Pe site-ul nostru vei găsi stiri despre fonduri europene actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.