Companii Apropiate Secretarului General PSD, Paul Stănescu, Suspectate de Obținere Frauduloasă a Subvențiilor Europene!

Companii Apropiate Secretarului General PSD, Paul Stănescu, Suspectate de Obținere Frauduloasă a Subvențiilor Europene!
Cuprins

Parchetul European (EPPO) a inițiat o investigație cu privire la modul în care două companii conectate la secretarul general social-democrat (PSD) Paul Stănescu au beneficiat de subvenții europene de aproape 6 milioane de euro pentru stuf din Delta Dunării.

Conform informațiilor, EPPO a solicitat documente de la instituțiile statului român pentru a clarifica circumstanțele în care aceste subvenții au fost obținute, în lumina unei modificări rapide a legislației relevante, care a transformat Delta Dunării într-o pășune eligibilă pentru astfel de fonduri europene.

Scandalul a izbucnit în presă după ce Agenția de Plăți Agricole (APIA) a oprit plata subvențiilor acordate celor două companii. Autoritatea regională de plăți aprobase rapid subvențiile, beneficiind de modificările legislative aduse în doar nouă zile în Parlamentul României în 2023. Conform noilor reglementări, Delta Dunării a fost, practic, asimilată cu o pășune, deschizând astfel calea pentru solicitarea de subvenții substanțiale de la Uniunea Europeană.

Deși legislația a fost modificată ulterior, cele două companii afiliate lui Stănescu obținuseră deja drepturi de concesiune pentru recoltarea stufului din Delta Dunării, profitând de contextul legislativ schimbat în grabă. Această situație a ridicat semne de întrebare cu privire la transparența procesului legislativ și la posibile influențe în obținerea avantajelor financiare din fonduri europene destinate inițial protejării mediului în Delta Dunării. EPPO urmărește acum să stabilească dacă există elemente de corupție sau fraude în acest caz.

Pe site-ul nostru vei găsi zilnic stiri agricole actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.