Completări cu Privire la Noua Categorie de Permis pentru Conducerea Utilajelor Agricole!

Completări cu Privire la Noua Categorie de Permis pentru Conducerea Utilajelor Agricole! În data de 18 ianuarie 2024, a fost adoptată Ordonanța de Urgență nr. 1, modificând și completând Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Această decizie legislativă aduce îmbunătățiri semnificative în domeniul conducerii tractoarelor agricole și forestiere. Printre schimbările majore se află introducerea unei categorii noi de permis de conducere, denumită Tr1. Caracteristica principală a acestei categorii constă în limita de viteză, fiind stabilită la 40 km/h pe drumurile publice, fără a se ține cont de masa totală maximă autorizată sau tonaj. Pentru cei care dețin deja permisul de categoria B, există o veste bună – aceștia pot conduce nu doar autoturisme și autoutilitare, ci și tractoare agricole sau forestiere din categoria Tr1. Această nouă categorie acoperă ansamblurile formate dintr-un tractor Tr1 și una sau două remorci, cu condiția de a respecta limita de viteză impusă. O altă modificare importantă este legată de viteză. Cu permisul de categoria Tr1, șoferii au dreptul de a conduce tractoare agricole sau forestiere cu o viteză maximă de până la 40 km/h pe drumurile publice. De asemenea, categoria Tr1 acoperă ansamblurile cu remorci, indiferent de masa totală maximă autorizată a vehiculului sau ansamblului de vehicule. Această inițiativă vine să răspundă nevoilor agricultorilor, facilitând conducerea tractoarelor agricole sau forestiere specifice activităților agricole, fără a impune criterii legate de masa totală maximă autorizată sau tonaj.
Cuprins

În data de 18 ianuarie 2024, a fost adoptată Ordonanța de Urgență nr. 1, modificând și completând Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Această decizie legislativă aduce îmbunătățiri semnificative în domeniul conducerii tractoarelor agricole și forestiere.

Printre schimbările majore se află introducerea unei categorii noi de permis de conducere, denumită Tr1. Caracteristica principală a acestei categorii constă în limita de viteză, fiind stabilită la 40 km/h pe drumurile publice, fără a se ține cont de masa totală maximă autorizată sau tonaj.

Pentru cei care dețin deja permisul de categoria B, există o veste bună – aceștia pot conduce nu doar autoturisme și autoutilitare, ci și tractoare agricole sau forestiere din categoria Tr1. Această nouă categorie acoperă ansamblurile formate dintr-un tractor Tr1 și una sau două remorci, cu condiția de a respecta limita de viteză impusă.

O altă modificare importantă este legată de viteză. Cu permisul de categoria Tr1, șoferii au dreptul de a conduce tractoare agricole sau forestiere cu o viteză maximă de până la 40 km/h pe drumurile publice. De asemenea, categoria Tr1 acoperă ansamblurile cu remorci, indiferent de masa totală maximă autorizată a vehiculului sau ansamblului de vehicule.

Această inițiativă vine să răspundă nevoilor agricultorilor, facilitând conducerea tractoarelor agricole sau forestiere specifice activităților agricole, fără a impune criterii legate de masa totală maximă autorizată sau tonaj.

Pe site-ul nostru vei găsi zilnic stiri agricole actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.