Controale Fulger a Produselor din Pescuit!

control peste
Cuprins

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a anunțat rezultatele acțiunilor de control, desfășurate pe data de 10 aprilie, axate pe verificarea originii și trasabilității peștelui și produselor din pescuit. Acțiunea a implicat inspecții în 22 de județe, printre care Alba, Bacău, Bihor, Brăila, Buzău, Cluj și Constanța, vizând un total de 57 de operatori economici.

Inspectorii ANSVSA au identificat mai multe abateri de la legislația în vigoare, concentrându-se pe probleme legate de etichetarea necorespunzătoare a produselor, nerespectarea normelor de întreținere igienică a spațiilor de lucru și a echipamentelor, precum și nerespectarea termenilor de valabilitate a produselor. Aceste deficiențe subliniază preocupări semnificative privind siguranța și calitatea alimentelor disponibile pe piața românească.

Pe lângă constatările directe, au fost recoltate 44 de probe care vor fi analizate în laborator pentru a determina prezența metalelor grele, cum ar fi plumbul și cadmiul, și pentru a evalua gradul de prospețime al produselor pescărești.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale, totalizând amenzi în valoare de 149.400 lei, în județele Bacău, Brăila, Cluj, Galați, Iași, Suceava, Vaslui, Vâlcea și Vrancea. De asemenea, a fost reținută o cantitate de 464 de kg de pește, din cauza lipsei elementelor de identificare necesare, și a fost sechestrată o cantitate suplimentară de 1.165 kg de pește, în așteptarea rezultatelor analizelor de laborator.

ANSVSA a subliniat că aceste controale vor continua și în perioada următoare, menționând angajamentul autorității de a asigura respectarea strictă a legilor în domeniul siguranței și calității alimentelor, în beneficiul consumatorilor din România.

Pe site-ul nostru vei găsi zilnic stiri din agricultura de azi actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.