Se Preconizează o Creștere Imensă a Pieței Tractoarelor Electrice Până în 2030!

Se Preconizează o Creștere Imensă a Pieței Tractoarelor Electrice Până în 2030!
Cuprins

Piața globală a tractoarelor electrice este pe cale să înregistreze o creștere semnificativă, de la 0,7 miliarde USD în 2024 la 3,4 miliarde USD până în 2030, cu o rată anuală compusă de creștere (CAGR) de 28,3%, după cercetările efectuate de globenewswire

Factorii cheie ai acestei creșteri includ cererea crescută pentru agricultura de precizie, reglementările stricte privind emisiile, avansurile tehnologice în domeniul bateriilor și adaptarea tractoarelor electrice pentru utilizări specifice, cum ar fi în sere, viță-de-vie și aplicații pentru produse lactate. Prototipurile pentru tractoare hibrid, pe hidrogen și electrice prezentate de producători OEM contribuie, de asemenea, la adoptarea pe scară largă a acestor tehnologii la nivel global.

Segmentul Tractoarelor Electrice Hibrid de 51-100 CP

Tractoarele hibrid cu o putere cuprinsă între 51 și 100 CP se așteaptă să fie segmentul cu cea mai rapidă creștere. Aceste tractoare combină motoarele diesel cu sisteme de alimentare electrică, oferind astfel eficiență energetică și reducerea emisiilor, păstrându-și în același timp precizia și performanța.

Aceste tractoare sunt ideale pentru fermele mici și mijlocii și sunt utilizate pe scară largă în America și Europa pentru diverse operațiuni agricole și de creștere a animalelor. Acestea includ lucrări de câmp, plantare, recoltare și gestionarea animalelor, unde versatilitatea este esențială.

Statele americane precum Iowa, Nebraska și Kansas, cunoscute pentru producția lor agricolă mixtă, și țările europene precum Franța, Germania și Marea Britanie, cu tradiții îndelungate în agricultura mixtă, reprezintă piețe importante pentru aceste tractoare. 

Companii precum Landini, AUGA, Steyr, Antonio Carraro, HAV și International Tractors Limited inovează constant, introducând tractoare hibrid avansate adaptate nevoilor fermierilor europeni.

Tractoarele Electrice cu Baterii sub 50 kWh

Tractoarele electrice echipate cu baterii de capacitate sub 50 kWh sunt concepute pentru sarcini ușoare până la moderate, cum ar fi amenajarea teritoriului, agricultura la scară mică și producția de culturi speciale. Aceste tractoare sunt preferate în ferme mici, livezi, podgorii și în agricultura urbană, unde dimensiunile compacte și manevrabilitatea sunt importante. 

India, China și SUA, unde predomină terenurile agricole mai mici, au o cerere ridicată pentru astfel de mașini agricole compacte și accesibile. Tractoarele electrice din acest segment sunt mai accesibile și mai ușor de întreținut datorită dimensiunilor mai mici ale bateriilor și pot fi încărcate folosind infrastructura existentă.

Asia Pacific: A Doua Cea Mai Mare Piață pentru Tractoare Electrice

Regiunea Asia Pacific se conturează ca un motor major pentru piața tractoarelor electrice, alimentată de dezvoltarea rapidă a sectorului agricol, în special în țări precum India și China. Politicile guvernamentale care încurajează vehiculele electrice și reducerea emisiilor de carbon sunt un alt factor decizional. Subvențiile, stimulentele și scutirile de taxe sunt așteptate să crească în următorii ani pentru a sprijini adoptarea tractoarelor electrice. 

China, în special, a văzut o creștere a producției de tractoare electrice, cu producători autohtoni precum YTO Group și Foton Lovol lansând noi modele. În regiune, companii precum Yanmar Holdings, Kubota Corporation și AutoNXT Automation inovează constant, deschizând calea pentru un viitor mai sustenabil în agricultură.

Cu toate acestea, provocările legate de accesibilitate și dezvoltarea infrastructurii rămân esențiale pentru adoptarea pe scară largă a tractoarelor electrice în Asia Pacific.