Declarații Importante cu Privire la Sectorul Agricol!

Declarații Importante cu Privire la Sectorul Agricol!
Cuprins

Prim-ministrul Marcel Ciolacu s-a angajat în discuții importante care vizează sectoare importante ale țării, printre care și cel agricol. Acesta a subliniat faptul că prioritatea Guvernului său este eliminarea inechităților acumulate de-a lungul anilor și că nu va face abstracție de problemele reale ale societății.

În cadrul acestui efort, prim-ministrul s-a întâlnit atât cu liderii sindicali, cât și direct cu cei care lucrează în mod direct pentru a salva vieți omenești. El a subliniat că, spre deosebire de alți lideri politici, Guvernul său ia în serios aceste probleme și se angajează să le abordeze sincer și aplicat.

O altă măsură semnificativă adoptată astăzi vizează sprijinirea fermierilor. După acordarea unui sprijin de 100 de euro pe hectar pentru fermierii din sectorul vegetal afectați de războiul din Ucraina, Guvernul adoptă o schemă similară pentru crescătorii de animale. Astfel, se acordă 100 de euro per animal pentru crescătorii de vite de carne și bivolițe, alături de sume proporționale pentru crescătorii de porci și păsări. Acești bani au scopul de a compensa creșterea prețurilor la furaje, combustibili, utilități și forță de muncă.

Cu o alocare totală de peste 72 de milioane de euro pentru crescătorii de animale, prim-ministrul a asigurat fermierii români că Guvernul va continua să-i susțină. Ministrul Agriculturii are, de asemenea, numeroase proiecte menite să sprijine sectorul agricol.

În final, prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunțat că se va analiza și actualiza subvenția pentru motorina folosită în agricultură în 2024. Cu o valoare maximă de 2 lei pe litru, această măsură va asigura ca fermierii să primească o subvenție echivalentă cu 25% din costul cu motorina utilizată în lucrările agricole. Această inițiativă vine în sprijinul sectorului agricol, având impact pozitiv asupra costurilor de producție.

Pe site-ul nostru vei găsi zilnic stiri agricole actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.