Demersuri în ceea ce privește programul “ROMÂNIA IRIGABILĂ”

irigatii
Cuprins

În urmă cu 3 zile, ministrul agriculturii a anunțat inițierea unui proiect dedicat infrastructurii secundare de irigații, încadrat în cadrul unui program denumit „România irigabilă”, care are în vedere alocarea a 400 de milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii secundare de irigații. 

În acest sens, Florin Barbu a purtat discuții cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii, cu privire la programul de irigații, susținând că:

“Am avut o întrevedere cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, E.S. Kathleen Kavalec, ocazie să discutăm despre unul dintre subiectele extrem de dragi mie: dezvoltarea infrastructurii de irigații.

Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) este implicată în programul privind “Creșterea Nivelului de Pregătire și a Rezilienței la Secetă“  în  2024, ceea ce ne dă ocazia să integrăm know-how-ul companiilor americane pe piața din țara noastră.

Am discutat și despre dezvoltarea unor proiecte pilot în zona unde Dunărea se varsă în Marea Neagră, având în vedere că mare parte din apa disponibilă în sistemele de irigat provine din Dunăre.

Din delegația prezentă la MADR au făcut parte Heidi Broekemeier, atașat regional pe probleme de agricultură, Rebecca Green, consilier economic, Laura Gimenez, atașat pe probleme comerciale și Monica Dobrescu, specialist pe probleme de agricultură.

România va continua să fie un partener strategic ferm, constant și predictibil al Statelor Unite și un susținător ferm al unității transatlantice!”

Pe site-ul nostru vei găsi zilnic stiri agricole actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.