Depozit de Fructe și Legume în Județul Teleorman!

depozit legume si fructe
Cuprins

În data de 3 noiembrie 2023 secretarul de stat Adrian Pintea, împreună cu Florin Barbu, ministrul agriculturii s-au deplasat în localitatea Cervenia unde au discutat cu peste 250 de fermieri și legumicultori din zonă despre înființarea unui depozit de legume și fructe. 

Acest proiect vizează construirea a 15 astfel de depozite la nivel național, cu rolul de a dezvolta sectorul agricol în România. Fiecare centru va avea 3000 mp, 4 benzi de sortare și spațiu cu temperatură controlată, pentru a prelua, sorta și pregăti pentru valorificare producțiile fermierilor.

Întâlnirea aduce beneficii atât pentru administrațiile locale, cât și pentru domeniul agricol și legumicultorilor din zonă. 

De asemenea, aceste decizii au fost discutate și cu primarii din județ, astfel încât să se poată stabili cu precizie locul în care va fi amplasat Depozitul de Fructe și Legume, dar și detalii cu privire la măsurile și finanțările care vor fi derulate. 

“În cadrul unei vizite de lucru pentru stabilirea amplasamentului Centrului de colectare și depozitare de legume și fructe Cervenia, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale Florin Barbu, însoțit de Secretarul de stat Adrian Pintea, s-au întâlnit astăzi, la Cervenia, cu 250 de fermieri și procesatori din zona de sud a județului.

Discuțiile au vizat cele mai importante programe și măsuri luate de guvern, despre care suntem convinși că vor schimba semnificativ, în bine, imaginea viitorului agriculturii românești.

Tot astăzi, ”ministrul Agriculturii românești s-a întâlnit, la Alexandria, cu autoritățile județene și primarii din Teleorman.” a menționat Adrian Gâdea, președintele Consiliului Județean Teleorman pe pagina sa de Facebook.

Pe site-ul nostru vei găsi zilnic stiri agricole actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.