Se Apropie Termenul Final pentru Depunerea Cererilor de Plată!

Se Apropie Termenul Final pentru Depunerea Cererilor de Plată!
Cuprins

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură le amintește fermierilor că termenul limită pentru depunerea cererilor de plată în cadrul Campaniei 2024 este 7 iunie 2024. 

Un aspect important de menționat este că, spre deosebire de anii precedenți, nu va exista o perioadă de prelungire pentru depunerea cererilor cu penalități.

 „Atenție! Față de anii precedenți, depunerea nu va fi prelungită cu o perioadă în care fermierii să poată înregistra cererile cu aplicarea de penalități,” a transmis APIA.

Cererile depuse după data limită de 7 iunie 2024 nu vor fi luate în considerare. Fermierii sunt încurajați să utilizeze platforma electronică IPA-Online pentru depunerea cererilor. 

De asemenea, aceștia pot veni la centrele locale sau județene ale APIA pentru semnarea documentelor sau pot opta pentru semnătura electronică, cu condiția să anunțe în prealabil funcționarul desemnat, fie prin telefon, fie prin e-mail.

APIA subliniază importanța verificării atente a informațiilor și documentației înainte de finalizarea cererii de plată pentru Campania 2024.

Pentru a facilita procesul de depunere a cererilor, centrele județene și locale ale APIA vor funcționa conform programului normal în zilele de 1 și 2 iunie 2024. „Pentru a veni în sprijinul fermierilor și a pentru a asigura un flux continuu în procesul de depunere a cererilor de plată, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură informează că în zilele de 01 și 02 iunie 2024, centrele județene/locale ale APIA vor avea program de lucru normal.”

APIA face un apel către toți fermierii care nu au depus încă cererea de plată să se mobilizeze și să finalizeze depunerea până la data de 7 iunie 2024, pentru a beneficia de finanțarea disponibilă.