Două scumpiri la prețul motorinei în anul 2024!

Două scumpiri la prețul motorinei în anul 2024!
Cuprins

Începând cu noul an, șoferii, implicit și fermierii se vor confrunta cu o creștere substanțială a costurilor la benzină și motorină. Potrivit noilor accize stabilite de Guvern, prețul unui litru de benzină va crește cu 29 de bani, iar cel al motorinei cu 26 de bani. Această majorare se traduce într-o creștere de aproximativ 15 lei pentru un plin de benzină și de aproximativ 13 lei pentru un plin de motorină, având un impact direct asupra bugetului șoferilor.

Mai mult, se anunță o nouă tranșă de scumpiri începând cu 1 iulie 2024, când accizele vor crește și mai mult. Prețul unui litru de benzină va avea o majorare de 43 de bani, iar cel al motorinei de 39 de bani. Această a doua creștere va adăuga peste 21 de lei la un plin de benzină și aproape 20 de lei la un plin de motorină, amplificând presiunea financiară asupra șoferilor.

Aceste schimbări sunt rezultatul ajustărilor accizelor cu rata inflației, conform datelor publicate de Ministerul Finanțelor. Astfel, consumatorii se pregătesc să suporte o creștere totală de 72 de bani pe litrul de benzină și 66 de bani pe litrul de motorină până la sfârșitul anului 2024. Este de așteptat ca aceste modificări să genereze preocupări și reacții în rândul șoferilor și al persoanelor din diverse industrii.

Pe site-ul nostru vei găsi zilnic stiri agricole actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.