PEE își prezintă viziunile asupra sectorului agricol pentru următoarea perioadă

investitii
Cuprins

Partidul Popular European (PPE) a subliniat angajamentul său ferm față de agricultură, prezentând Pactul Agricultorilor Europeni ca un simbol al sprijinului acordat comunității agricole. Europarlamentarul Manfred Weber, președintele Grupului PPE, a declarat că agricultura este o parte esențială a modului de viață european și că PPE se angajează să dezvolte acest sector pentru a răspunde provocărilor actuale și viitoare.

Viziunea simplă a PPE se axează pe sprijinirea dezvoltării agriculturii europene, luând în considerare specificul fiecărei regiuni. Printre prioritățile evidențiate se numără reînnoirea generațională în fermele UE, asigurarea condițiilor de concurență echitabile la nivel global și consolidarea poziției fermierilor pe piață.

De asemenea, PPE susține investițiile în tehnologii de ultimă generație pentru a promova practici de producție durabile și conforme cu așteptările societății. Într-un efort de a impulsiona sustenabilitatea, partidul încurajează consumatorii să sprijine produsele alimentare durabile prin alegerile făcute în magazinele alimentare locale.

Siegfried Mureșan, vicepreședinte al Grupului PPE și responsabil cu bugetul și politicile structurale, a subliniat importanța unei Politici Agricole Comune (PAC) puternice și bine finanțate pentru asigurarea securității alimentare a Europei. Propunerile politice ale PPE, incluse în documentul „Viziunea PPE pentru agricultura europeană”, urmăresc să asigure un buget mai mare pentru PAC, cu mai multă echitate și mai puțină birocrație.

Herbert Dorfmann, purtătorul de cuvânt al Grupului PPE în Comisia pentru agricultură, a subliniat necesitatea intensificării eforturilor pentru a combate lipsa alarmantă de reînnoire generațională în agricultură. În acest sens, PPE solicită concentrarea sporită asupra cercetării și inovării în agricultură, menționând importanța reducerii impactului asupra mediului, fără a compromite producția agricolă.

PPE se angajează să rămână alături de fermieri și comunitățile rurale europene, susținând un model agricol european competitiv și durabil, bazat pe familii și fermieri profesioniști. Prin aceste propuneri politice, partidul speră să ofere instrumentele necesare fermierilor pentru a face față provocărilor în continuă schimbare și pentru a contribui la un viitor sustenabil pentru agricultura europeană.

“Cei aleși în 2024 vor decide viitoarea PAC pentru perioada de după 2027. Ne angajăm să aducem toate îmbunătățirile necesare care să fie în beneficiul dumneavoastră, asigurând un pilon economic puternic care să permită tranziția către practici agricole mai durabile, care să sprijine reînnoirea generațiilor și să vă protejeze mai bine pe o piață globală extrem de volatilă. Credem că fermierii ar trebui să poată corecta erorile făcute cu bună credință înainte de a se confrunta cu sancțiuni financiare și vom insista ca acest drept pe care vi l-am asigurat în cadrul PAC să fie respectat.” susține grupul PEE.

Pe site-ul nostru vei găsi zilnic stiri agricole actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.