EPPO a Plasat 3 Suspecți sub Control Judiciar pentru o Fraudă de 1,7 Milioane de Euro în Sisteme de Irigații Finanțate de UE!

EPPO a Plasat 3 Suspecți sub Control Judiciar pentru o Fraudă de 1,7 Milioane de Euro în Sisteme de Irigații Finanțate de UE!
Cuprins

EPPO, biroul de procuratură publică al Uniunii Europene, responsabil pentru investigarea, urmărirea penală și aducerea în judecată a infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale UE din Iași a efectuat opt percheziții în județul Galați. Ancheta urmărește o schemă de fraudă de 1,7 milioane de euro implicând proiecte pentru sisteme de irigații finanțate de Uniunea Europeană. 

Mai mulți suspecți au fost aduși la EPPO pentru a fi informați cu privire la statutul lor, iar trei dintre aceștia au fost plasați sub control judiciar pentru 60 de zile.

Pentru a recupera daunele aduse bugetului UE și orice cheltuieli judiciare, EPPO a confiscat șase parcele de teren în valoare de aproximativ 500.000 de euro și a blocat conturile bancare ale suspecților.

Procurorii europeni au declarat că ancheta vizează o cooperativă agricolă care a obținut finanțare pentru două proiecte de modernizare a sistemelor de irigații, în valoare de 1,7 milioane de euro (8,6 milioane de lei). Conform acestora, procedura de achiziție publică pentru selectarea unei companii pentru executarea proiectelor a fost manipulată în așa fel încât să beneficieze o companie pre-determinată deținută de mama unuia dintre membrii cooperativei.

„Se înțelege că reprezentanții legali ai cooperativei și ai companiei selectate au depus documente false care certificau că beneficiarul fondurilor nu se afla în conflict de interese cu compania care a primit contractul, astfel inducând în eroare Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale din România (AFIR)”, se arată în comunicatul de presă al EPPO.

Pe site-ul nostru vei găsi stiri din agricultura de ultima ora actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.