Este Oficial! A fost Aprobată Schema de Ajutor “Creditul Fermierului”!

Este Oficial! A fost Aprobată Schema de Ajutor “Creditul Fermierului”!
Cuprins

Într-o încercare de a sprijini fermierii în fața dificultăților economice provocate de criza geopolitică dintre Rusia și Ucraina, Guvernul a adoptat în ședința din 8 februarie 2024 o Ordonanță de Urgență ce instituie schema de ajutor de stat denumită „Creditul Fermierului”.

Această schemă vine în întâmpinarea nevoilor financiare ale fermierilor, acordându-le un ajutor de stat sub formă de grant, ce acoperă componenta de dobândă a creditelor pe o perioadă de până la 60 de luni. Bugetul alocat pentru această inițiativă se ridică la 815,5 milioane lei, în scopul de a facilita accesul la finanțare pentru un număr estimativ de 3.500 de beneficiari din sectorul agricol.

Beneficiarii eligibili pentru această schemă sunt operatorii economici din sectorul producției agricole primare, indiferent de dimensiunea acestora, conform Codurilor CAEN 011, 012, 013, 014 și 015. Implementarea acestei scheme este îndreptată spre asigurarea unei monitorizări transparente și nediscriminatorii, prin publicarea lunară a înscrierilor și beneficiarilor de către FGCR, în conformitate cu reglementările aplicabile.

Mai multe detalii am oferit și în această știre agricolă, pe care o poți accesa chiar aici

Pe site-ul nostru vei găsi zilnic stiri din agricultura de azi, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.