Europarlamentarul Daniel Buda se Angajează să asigure Calitatea Semințelor din Moldova și Ucraina!

Europarlamentarul Daniel Buda se Angajează să asigure Calitatea Semințelor din Moldova și Ucraina!
Cuprins

Daniel Buda, europarlamentarul român și raportor al dosarului privind „Acordarea echivalenței cu cerințele UE Moldovei și Ucrainei în ceea ce privește inspecțiile în teren și producția de semințe”, a declarat că va asigura că toate semințele utilizate pe piața europeană, indiferent de proveniență, vor respecta aceleași standarde de calitate.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, acesta a subliniat importanța garantării unei concurențe loiale pentru fermierii europeni și a asigurării calității produselor pentru consumatorii din UE. El a menționat că este necesar ca toate produsele, inclusiv semințele, să respecte standardele de calitate ale Uniunii Europene.

„A fost un dosar de care toată lumea se ferea, dar cred că este momentul să ne asumăm responsabilitatea și să promovăm valorile și interesele europene”, a afirmat Daniel Buda.

Raportorul a subliniat că este esențial să se stabilească un cadru stabil și reciproc avantajos pentru toate părțile implicate, iar acest lucru include garantarea calității produselor importate din Moldova și Ucraina pe piața europeană.