FAO prevede o Creștere Semnificativă a Producției de Cereale pentru Anul Acesta!

FAO prevede o Creștere Semnificativă a Producției de Cereale pentru Anul Acesta! (1)
Cuprins

Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) a ridicat prognoza pentru producția mondială de cereale în anul fiscal 2023/24 la 2.841 milioane de tone, în contextul unei creșteri a producției de porumb, orez și grâu, conform unui comunicat al organizației.

Potrivit mesajului FAO, consumul mondial de cereale pentru sezonul curent este estimat să ajungă la 2.828 milioane de tone, reflectând o creștere cu 1,3% față de anul precedent.

Stocurile mondiale de cereale la sfârșitul sezonului 2024 sunt prognozate să atingă 894 de milioane de tone, înregistrând o creștere cu 2,3% față de începutul anului. Această creștere indică un raport mondial între stocul de cereale și consumul de 31%.

În plus, FAO estimează că comerțul mondial cu cereale va crește cu 1,7% față de anul precedent, ajungând la 485 de milioane de tone.

De asemenea, organizația și-a revizuit prognoza pentru producția mondială de grâu în 2024, care este acum estimată la 796 de milioane de tone, reflectând o creștere cu 1% față de anul anterior. Aceste ajustări indică o tendință pozitivă în producția globală de cereale și ar putea avea un impact semnificativ asupra piețelor alimentare mondiale în următorii ani.

Pe site-ul nostru vei găsi zilnic stiri din agricultura actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.