Fermă de 4000 de Hectare din Botoșani, pusă spre Vânzare!

Fermă de 4000 de Hectare din Botoșani, pusă spre Vânzare!
Cuprins

O fermă din inima Nord-Estului României este acum disponibilă pentru achiziție, oferind o oportunitate unică pentru investitori la suma de 32 milioare de Euro. Ferma, în prezent listată la Brown & Co, se întinde pe o suprafață de 4.000 de hectare în județul Botoșani și este echipată cu infrastructură de ultimă generație.

Cu o istorie începând din 2007, firma care operează această fermă deține 3.988 de hectare, dintre care 3.072 de hectare în proprietate, iar restul în arendă. Amplasată strategic în câmpiile dintre râurile Siret și Prut, solurile fertile din zonă sunt ideale pentru diverse culturi, incluzând cereale, semințe oleaginoase și sfeclă de zahăr.

Din terenul companiei, 2.000 de hectare sunt cultivate în prezent printr-un acord de joint-venture care se încheie după recolta din 2024. Restul terenului este închiriat fermierilor locali pe baza unor contracte pe un an. Cu culturi precum porumb, grâu, boabe de soia și floarea-soarelui, randamentele din anii anteriori au fost impresionante.

În 2023, randamentul pentru porumb a fost de aproximativ 8 tone la hectar, iar randamentul pentru grâu a fost de aproape 7 tone la hectar. Pentru boabele de soia și semințele de floarea soarelui, randamentele au fost de aproximativ 2,5 tone la hectar.

Baza fermei include o clădire de birouri care dispune și de facilități de cazare pentru managerul fermei și o casă decomandată cu trei dormitoare cu livada. Compania are în prezent șapte angajați, dar nu vine fără utilaje, deoarece este operată într-o societate mixtă.

Ferma are, de asemenea, o bază de 5,6 hectare, care adăpostește o unitate de depozitare pe podea plată, care poate stoca aproximativ 4.000 de tone de recolte și patru silozuri mari de depozitare cu o capacitate de 3.000 de tone fiecare. Baza fermei are, de asemenea, un coș verde cu o capacitate de 300 de tone, un siloz automat pentru livrări la 200 de tone și o zonă de groapă de recepție acoperită cu un uscător de gaz cu flux continuu.

Infrastructura fermei este la fel de impresionantă precum terenurile sale. O bază modernă, echipată cu unități de depozitare și silozuri de capacitate mare (12 000 tone), asigură gestionarea eficientă a recoltelor. Împreună cu facilități de cazare și birouri, ferma este pregătită să fie preluată de un nou proprietar care împărtășește viziunea sa.

Cu zero împrumuturi și o istorie curată în ceea ce privește schemelor de subvenții, această fermă reprezintă o investiție solidă pentru cei interesați de sectorul agricol din România. Potențialii cumpărători sunt invitați să îi contacteze pe cei de la Brown & Co, care stau la dispoziție pentru detalii suplimentare.

Pe site-ul nostru vei găsi zilnic stiri agricole actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.