Fermierii ar Putea primi mai Devreme Sprijinul Cuplat Vegetal!

Fermierii ar Putea primi mai Devreme Sprijinul Cuplat Vegetal!
Cuprins

Fermierii din sectorul vegetal care au depus cererile unice de plată pentru sprijinul cuplat în anul 2023 ar putea primi banii mai devreme decât se așteptau inițial. Deși termenul limită pentru depunerea documentelor este stabilit pentru 15 mai 2024, oficialii Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale susțin că plățile ar putea fi efectuate înainte de această dată.

Potrivit declarațiilor secretarului de stat Adrian Pintea, care supraveghează și Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, plățile pentru sprijinul cuplat vegetal ar putea fi devansate cu două săptămâni, cu condiția ca beneficiarii să prezinte toate documentele necesare în timp util.

„Am discutat deja cu directorul general al APIA despre posibilitatea de a ajusta termenele. Având în vedere că nu sunt foarte mulți beneficiari pentru aceste scheme de sprijin cuplat în sectorul vegetal, există posibilitatea de a devansa plățile cu două săptămâni. Totuși, este crucial ca toți cei responsabili de depunerea cererilor să încurajeze fermierii să furnizeze documentele necesare cât mai rapid, astfel încât să putem realiza centralizarea și să procesăm plățile”, a declarat Adrian Pintea pentru AGRO TV, în cadrul emisiunii „Agricultura la Raport”.

Oficialii MADR sunt deschiși să accelereze procesul de plată, subliniind că, în funcție de promptitudinea în depunerea documentelor, plățile ar putea fi efectuate chiar și la finalul lunii martie, eliminând astfel așteptarea până la data limită de 15 mai.

Pe site-ul nostru vei găsi zilnic stiri din agricultura actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.