Fermierii pot Depune Cererile de Plată pentru Sectoarele Vegetal și Zootehnic!

Fermierii pot Depune Cererile de Plată pentru Sectoarele Vegetal și Zootehnic!
Cuprins

APIA a anunțat că fermierii pot depune cererile de plată pentru intervențiile din sectoarele vegetal și zootehnic până la data de 7 iunie 2024. Această oportunitate vine în cadrul Campaniei 2024, oferind agricultorilor posibilitatea de a accesa fondurile destinate sprijinului în agricultură. 

Pentru a beneficia de aceste plăți, fermierii trebuie să se conformeze termenului limită indicat și să completeze cererile în conformitate cu cerințele APIA.

Intervenții Campanie 2024

Înainte de a depune cererile, APIA recomandă fermierilor să consulte hărțile zonelor eligibile pentru intervențiile de mediu și climă din Planul Național de Sprijin (PNS) 2023-2027. 

  •  Zone care se confruntă cu constrângeri naturale semnificative sau cu alte constrângeri specifice (zone eligibile începând cu anul 2023);
  •  Zone eligibile pentru DR-01 – Agro-mediu și climă pe pajiștile permanente;
  •  Zone eligibile pentru DR-02 – Agro-mediu și climă pe terenurile arabile.

Un alt aspect important evidențiat de APIA este necesitatea de a evita dubla finanțare. Fermierii sunt îndemnați să verifice modalitățile de combinare pentru angajamentele aflate în derulare pe aceeași suprafață agricolă, astfel încât să respecte regulile și să beneficieze de sprijinul financiar în mod corect.


Pentru informații suplimentare și clarificări, fermierii sunt încurajați să acceseze site-ul APIA, în secțiunea Materiale de informare, Anul 2024, disponibil la adresa www.apia.org.ro . Aici pot găsi detalii despre cerințele și procedurile de depunere a cererilor, precum și alte informații relevante pentru Campania 2024.

Pe site-ul nostru vei găsi stiri de la apia actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.