Fermierii pot obține Utilaje Noi cu ajutorul voucherelor de 20.000 de euro

Fermierii pot obține Utilaje Noi cu ajutorul voucherelor de 20.000 de euro
Cuprins

Astăzi, Ministerul Agriculturii, în colaborare cu Ministerul Mediului, a lansat Programul de stimulare a înnoirii Parcului Național de tractoare și mașini agricole – Programul Rabla

Programul, aprobat în ședința de Guvern, oferă 5000 de vouchere a câte 20.000 de euro fiecărui fermier participant, pentru achiziționarea de tractoare sau alte utilaje agricole noi. Bugetul total alocat acestui program este de 100 milioane de euro.

„Le-am promis micilor fermieri și legumicultorilor acest ajutor și, ca de fiecare dată, ne respectăm angajamentul de a susține agricultura și pe cei care produc românește!” a declarat astăzi ministrul agriculturii Florin Barbu pe pagina sa de socializare.

Cum poți participa la Programul Rabla pentru Tractoare

Fermierii interesați de acest program trebuie să caseze un vehicul vechi pentru a putea beneficia de grantul de 20.000 de euro oferit de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). 

Programul se va desfășura în acest an, iar ghidul solicitantului este în curs de elaborare. Documentele necesare pentru înscriere vor fi similare celor din programul Rabla Clasic, implicând doar buletinul, certificatele de atestare fiscală privind datoriile la bugetul de stat și bugetul local, și certificatul de producător emis de primărie.