Fermierii sar în Ajutor pentru Fermierul Petre Țăroiu!

combina
Cuprins

Teleormăneanul Petre Țăroiu este extrem de amărât din cauza faptului că banca a venit să-i ridice combina din fermă pentru neplata contractului de leasing, obținând în cele din urmă o lună de zile răgaz pentru a face rost de aproximativ 90.000 de euro. 

Povestea lui începe în urmă cu doi ani, când a achiziționat o combină John Deere W540, finanțată prin OTP Leasing, dar impasul financiar cauzat de secetă și prețul scăzut al cerealelor l-a adus în incapacitate de plată. În ciuda eforturilor sale, inclusiv a participării active la protestele de la Afumați, fermierul a pierdut totul și se confruntă acum cu o situație disperată. 

“Banca s-a adresat executorului judecătoresc, executorul s-a adresat instanței de la Videle, instanța i-a dat împuternicire să-mi ridice utilajul din curte, fără ca eu să fiu înștiințat de procedura aceasta. Am reușit să obțin un acord între mine, bancă și firma de executare creanțe cu data de ieri, până la 1 mai, am 32 de zile la dispoziție să strâng suma de peste 84.000 de euro și se mai adaugă cheltuielile executorului, ale firmei de recuperare creanțe. Eu am făcut public pe o rețea de socializare (Tik-Tok) situația mea, iar colegii fermieri s-au hotărât să facă această campanie de donații, ca să pot să redobândesc acest bun. Am făcut proces de predare-primire și acord de rezervare a bunului până la data de 1 mai. În urma acestei campanii, am fost sunat de fermieri care au vrut să-mi achite integral combina, dar nu aș vrea ca toată povara să fie pe umerii unei persoane, mai întâi să vedem dacă se strâng banii prin această campanie”, a spus fermierul. 

Totuși, într-o notă de speranță, solidaritatea de breaslă începe să se manifeste, un cunoscut fermier inițiind o acțiune de donații pentru a-l ajuta pe Țăroiu să-și recupereze combina. 

Astăzi, inginerul Dorian IB a anunțat pe pagina sa de Facebook că deja 1100 de fermieri s-au mobilizat și i-au sărit în ajutor fermierului executat silit, oferind o rază de lumină într-un moment întunecat. Conturile și detaliile pentru donații au fost distribuite, oferind o modalitate practică pentru cei dornici să contribuie la această cauză.

dorian 1 -

Cont donații:

Nume: Petre Taroiu

Revolut: 0738660173

IBAN: RO34BREL0005543159410100

Pe site-ul nostru vei găsi zilnic stiri din agricultura de azi actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.