Ghidurile a două proiecte importante au fost publicate de AFIR!  

fermier
Cuprins

Este vorba despre versiunea patru a Ghidului pentru Schema de Energie și Ghidul Solicitantului și Anexele aferente DR 15 -Investiții în exploatațiile pomicole. 

În ceea ce privește proiectul Schemei de Energie data limită de depunere a cererilor este 15 decembrie 2023, ora 23:59. Pentru mai multe detalii despre acest proiect apasă AICI

Pentru versiunea patru a ghidului apasă AICI

În cazul intervenției DR 15, potențialii beneficiari pot accesa acum ghidul oferit de AFIR apăsând AICI

DR 15 – Investiții în exploatațiile pomicole

Principalele obiective ale acestei intervenții sunt să consolideze orientarea către piață și să sporească competitivitatea fermelor agricole pe termen scurt și lung. De asemenea, se încurajează accentuarea cercetării, tehnologiei și digitalizării, contribuind astfel la modernizarea sectorului agricol.

Beneficiari eligibili includ fermierii (cu excepția persoanelor fizice), cooperativele agricole, societățile cooperative și grupurile/organizațiile de producători recunoscute de MADR. Fondurile nerambursabile pot acoperi până la 65% din costurile eligibile ale proiectelor, cu o limită maximă de 1.500.000 de euro/proiect, cu excepția proiectelor care implică achiziționarea de utilaje și echipamente agricole în valoare de cel mult 300.000 de euro.

Această inițiativǎ propune obiective transversale care contribuie la reducerea emisiilor de gaze cu efect de serǎ și promovarea energiei sustenabile în exploatațiile pomicole pentru a combate schimbările climatice.

De asemenea, DR 15 susține modernizarea sectorului agricol prin stimularea cunoștințelor, promovarea inovării și digitalizării în agricultură și în zonele rurale.

Fermierii interesați de aceastǎ oportunitate sunt încurajați să depună proiecte care vizează creșterea eficienței, adoptarea tehnologiilor avansate și îmbunătățirea sustenabilitǎții în exploatațiile pomicole. Acest sprijin financiar subliniazǎ angajamentul pentru dezvoltarea durabilǎ a agriculturii și aduce beneficii semnificative comunităților rurale.

Pe site-ul nostru vei găsi zilnic stiri agricole actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.