Grupul PPE se Angajează în Sprijinul Fermierilor Europeni!

Grupul PPE se Angajează în Sprijinul Fermierilor Europeni!
Cuprins

Agricultura europeană se confruntă cu provocări semnificative în contextul unei piețe globale din ce în ce mai competitive, însă Grupul PPE reafirmă angajamentul său ferm în sprijinul fermierilor europeni.

 Îmbătrânirea demografică în rândul agricultorilor subliniază necesitatea urgentă de a atrage tineri în acest sector, iar Grupul PPE susține măsuri care să abordeze barierele precum accesul la terenuri și finanțare, promovând oportunități de educație și formare pentru fermierii aspiranți.

Protestele recente ale fermierilor din Europa subliniază importanța luării în considerare a preocupărilor acestora la nivel european, național și local, iar Grupul PPE pledând pentru un Acord european pentru agricultori care să ofere siguranță a investițiilor și stabilitate sectorului. 

Echitatea în comerțul mondial este, de asemenea, o prioritate, cu cereri pentru standarde similare pentru produsele importate și inovații pentru reducerea impactului asupra mediului.

În centrul acestei abordări stă angajamentul pentru inovare și investiții în tehnologii de ultimă oră, precum și promovarea unei politici agricole comune (PAC) robuste și bine finanțată.

În plus, Grupul PPE încurajează o mai mare înțelegere și sprijin pentru agricultura durabilă în societate, recunoscând rolul crucial al consumatorilor în susținerea fermierilor și a administrării responsabile a mediului.