Hunedoara implementează Registrul Unic Electronic de Notificări pentru Proprietarii de Animale!

Hunedoara implementează Registrul Unic Electronic de Notificări pentru Proprietarii de Animale!
Cuprins

DSVSA Hunedoara a emis o informare importantă pentru crescătorii de animale, referitoare la implementarea Registrului Unic Electronic de Notificări (RUEN) începând cu anul 2023. Acest registru, reglementat prin Ordinul Presedintelui ANSVSA nr. 208/2022, este un instrument esențial pentru proprietarii de exploatatii și detinatorii de animale, facilitând stabilirea trasabilitatii evenimentelor și mișcările animalelor. 

RUEN permite notificarea medicului veterinar cu privire la diverse evenimente legate de animale, precum nașterea, vânzarea, achiziția, sacrificarea sau moartea acestora, iar informațiile înregistrate pot servi ca dovadă a îndeplinirii obligațiilor conform legislației în vigoare.

Pentru a simplifica procesul de transmitere a notificărilor către medicul veterinar, a fost lansată aplicația ROM – fermier, gratuită și destinată tuturor proprietarilor de exploatatii cu animale. 

Această aplicație, disponibilă pentru utilizare pe diverse dispozitive precum tablete, telefoane mobile, calculatoare sau laptopuri, permite accesul la Registrul Exploatatiei și facilitează verificarea animalelor înaintea depunerii dosarelor de subvenție la APIA.

Prin intermediul aplicației ROM – fermier, crescătorii de animale pot gestiona eficient notificările privind evenimentele suferite de animalele din exploatație și pot asigura respectarea termenelor legale în conformitate cu legislația sanitar-veterinară. 

Inițiativa vine în sprijinul fermierilor pentru a simplifica și eficientiza procesele administrative legate de gestionarea animalelor și pentru a asigura o monitorizare mai riguroasă a acestora. Pentru accesarea aplicației, utilizatorii trebuie să acceseze site-ul https://app.delta.ro/fermier  și să urmeze instrucțiunile specifice furnizate.