Începând de astăzi, fermierii pot depune Cererea de Plată pentru acest An!

Începând de astăzi, fermierii pot depune Cererea de Plată pentru acest An!
Cuprins

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a dat startul campaniei pentru cererile unice de plată pentru acest an. Termenul limită pentru depunere este 7 iunie, iar după această dată, nici măcar cu penalizări de întârziere, nu vor mai fi acceptate solicitări.

Fermierii au la dispoziție intervalul 4 aprilie – 7 iunie pentru a-și înregistra cererile de plată la centrele APIA de care aparțin. În plus, fermierii cu suprafețe de până în 50 ha depun cererile la centrele locale ale APIA, în timp ce cei cu suprafețe mai mari de 50 ha se prezintă la centrele județene.

Ce pași trebuie să urmeze fermierii?

Pentru a obține subvențiile APIA, fermierii trebuie să parcurgă câțiva pași.

Pasul 1: Mai întâi, ei trebuie să se prezinte la primărie pentru a-și verifica Registrul Agricol și a se asigura că informațiile sunt corecte. După aceasta, vor primi o adeverință și vor fi ajutați să-și digitizeze parcela pe site-ul APIA – IPA online. Este esențial ca această digitizare să fie făcută corect!

Pasul 2: Cererea de plată poate fi depusă și semnată electronic, însă fermierii trebuie să anunțe funcționarul desemnat în acest sens funcționarul desemnat să gestioneze cererea (prin mesaj telefonic sau prin e-mail) despre faptul că se dorește să se semneze electronic. Semnătura electronică aplicată pe cerere trebuie descărcată din aplicația IPA-Online la data depunerii.

Pentru a afla când pot merge la APIA pentru înregistrarea cererii, fermierii trebuie să ia legătura cu funcționarul responsabil sau să se informeze prin intermediul primăriilor. 

Dacă cererea de plată cuprinde şi intervenții din sectorul zootehnic, solicitantul se va adresa întâi responsabilului APIA în vederea completării declaraţiei privind sectorul zootehnic și ulterior va completa cererea pentru suprafaţă prin intermediul aplicației IPA- Online.

Dacă este vorba despre prima depunere a cererii unice, ei se pot adresa direct centrului APIA pentru a obține informațiile necesare. Este important ca toți fermierii eligibili să profite de această oportunitate și să-și depună cererile la timp pentru a beneficia de sprijinul APIA.

După data limită de depunere a cererii de plată, fermierii trebuie să notifice în scris APIA cu privire la orice modificare a datelor declarate în cererea de plată şi în documentele doveditoare, în termen de 15 zile de la data modificării.

Foarte important este ca, înainte de semnarea Cererii de plată 2024, solicitanții să verifice încă o dată infomațiile înscrise și documentația depusă!

Pe site-ul nostru vei găsi stiri de la apia actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.