Investiții de 6 Milioane de Lei pentru Dezvoltarea Fermelor Avicole!

Investiții de 6 Milioane de Lei pentru Dezvoltarea Fermelor Avicole!
Cuprins

Orașul Seini din județul Maramureș devine o adevărată emblemă a creșterii găinilor și producției de ouă și carne, cu trei ferme avicole care s-au impus ca afaceri de succes 100% românești. În ultimul an, aceste ferme au beneficiat de investiții considerabile în valoare totală de aproximativ 6 milioane de lei, potrivit informațiilor oferite de Ministerul Agriculturii.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a vizitat personal cele trei ferme, subliniind eforturile și dedicația fermierilor locali. „Îi felicit pe acești români harnici care au ales să lucreze și să investească în țara noastră. Prin aceste inițiative, ei aduc pe mesele românilor ouă și carne de pui din fermele din Maramureș, contribuind la consolidarea tradiției locale în acest domeniu”, a declarat ministrul pe pagina sa de Facebook.

În cadrul unei întâlniri cu peste 300 de fermieri din județele Maramureș și Satu Mare, ministrul a discutat și explicat măsurile de sprijin pe care le pune la dispoziție Ministerul Agriculturii. Printre acestea se numără acordarea de 100 de euro pe hectar pentru culturile de toamnă din 2022, 100 de euro pe cap de vacă carne și bivolițe, precum și 100 de euro pe UVM pentru porci și păsări.

De asemenea, Florin Barbu a menționat detalii privind motorina, care devine cu 25% mai accesibilă fermierilor. Discuțiile au abordat și alte probleme întâmpinate în activitatea zilnică, iar ministrul a asigurat că acestea vor găsi rezolvare prin programele, măsurile și pachetele legislative în curs de implementare.

„Continuăm dialogul cu fermierii și procesatorii români, continuăm să implementăm toate măsurile de susținere a agriculturii românești. Îmi doresc ca tot mai multe comunități din România să se dezvolte și să devină zone cu tradiție, așa cum este orașul Seini din județul Maramureș, în creșterea de găini și producerea de ouă românești”, a subliniat ministrul Agriculturii.

Pe site-ul nostru vei găsi zilnic stiri agricole actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.