La Finalul Lunii Aprilie va fi Lansat Programul “Un Tractor pe Fermă!”

La Finalul Lunii Aprilie va fi Lansat Programul “Un Tractor pe Fermă!”
Cuprins

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat lansarea unui nou program revoluționar pentru fermierii din România, dedicat celor cu exploatații agricole de până în 400 de hectare. Programul, denumit „Un tractor pe fermă„, are la bază o sumă considerabilă de 209 milioane de euro, identificată în fondurile rămase neutilizate din Programul Național pentru Dezvoltare Rurală și urmează a fi lansat la finalul lunii aprilie.

Care sunt Beneficiile acestui Program?

Ministrul Barbu a subliniat că acest program va aduce beneficii semnificative fermierilor care nu au accesat anterior fonduri europene pentru achiziționarea de utilaje agricole. Acesta vine în sprijinul fermierilor, oferindu-le posibilitatea de a obține tractoare moderne, adaptate nevoilor lor specifice.

În cadrul programului „Un tractor pe fermă”, se vor acorda finanțări diferite în funcție de dimensiunea exploatației, începând de la un tractor cu o capacitate de putere de 250 CP pentru fermele de până în 100 de hectare și până la tractoare cu o putere de 400 CP pentru exploatațiile de până în 400 de hectare.

Cine poate Beneficia?

Florin Barbu a subliniat că fondurile europene vor fi accesibile doar pentru exploatațiile agricole care sunt persoane juridice, iar finanțările nu vor putea fi acordate persoanelor fizice. Totodată, a evidențiat că fermierii vor beneficia de un procent de cofinanțare de 30%, în timp ce sprijinul va fi de 70%.

Conform ziaruldeiasi.ro, ghidul de finanţare al Programului “Un tractor pe fermă” ar urma să fie publicat săptămâna aceasta, după cum au menționat oficialii din Ministerul Agriculturii.

Pe site-ul nostru vei găsi de la ministerul agriculturii, ultimele stiri actualizate, ce au ca scop informarea corectă cu privire la schimbările din acest sector.